top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Oslavy 80. výročí klubu se zdařily

Hlavně aby vyšlo počasí. Právě hrozba vytrvalého deště nejčastěji probouzela ze spání pořadatele oslav, které se konaly v sobotu 15. června u příležitosti 80. narozenin ragbyové Pragy. Počasí nakonec vyšlo a spolu s tím i spousta dalších neznámých.


Během dne došlo na všechny zamýšlené části programu i s bonusem. Tím byla účast velvyslance Spojeného království, mj. také velkého fanouška ragby, Matta Fielda, který se inkognito připojil k rannímu turnaji v touch ragby.

Fanoušky Pragy zajisté potěšily i sportovní úspěchy během dne. Ragbisté do 16 let před plnou tribunou vybojovali 5. místo v celostátní lize, Old Boys Praga porazili Czech Stars a áčko Pragy téměř zvítězilo nad výběrem Česka do 23 let. Utkání, ve kterých hráči Pragy poprvé oblékli nové dresy, nakonec skončilo smírně 15:15.

Po konci utkání byly oceněny nejstarší legendy klubu. Kromě květiny dostal každý z pánů i pamětní kravatu upomínající bohatou historii klubu, jejíž byli nedílnou součástí.


Poté se již mohla rozproudit volná zábava. Od 19.15 vystoupilo Víktovo kvarteto, které svůj energické hudební představení zakončilo jejich největším hitem, písní Pražskej démon. Ohlasy na akci byly vesměs kladné.


"S průběhem akce jsem spokojený. Hlavně bych chtěl poděkovat těm, kteří se na její přípravě a realizaci podíleli. Velký dík patří nejen užšímu týmu organizátorů, ale i všem ostatním, kteří v den akce přiložili ruku k dílu, ať už jako promotéři klubu ve stáncích s aktivitami, anebo při nošení laviček a stolů přes lávku. Vám všem díky!" nechal se slyšet během nedělního úklidu odpadků prezident klubu Pavel Syrový.


Poděkování v míře vrchovaté patří i Praze 9, která se na akci pořadatelsky spolupodílela. Z celé akce chystáme ještě video. Oficiální fotografie od Petra Kyslingera jsou ke shlédnutí zde.

bottom of page