top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Vysoká porážka s Vyškovem na úvod

Pragovka začala nový extraligový ročník vysokou porážkou. Ve včerejším večerním utkání hraném proti Vyškovu na stadionu Markéta podlehli Medvědi vysoko 12:59.

V dresu Pragy se na postu útokové spojky poprvé objevil Romeo Nkoane. Foto: Martin Flousek (celé album)


V sobotu, 25. února byla zahájena extraligová soutěž pro rok 2023. I s ohledem na velice chladné podnebí byla všechna čtyři utkání prvního odehrána na pražském stadionu Markéta. Duel mezi Pragovkou a Vyškovem celý den uzavíral.


Praga nastoupila do utkání s lehce improvizovanou první řadou, kde zaskakoval jinak v druhé řadě hrající Filip Klein. Novinkou v útočné formaci byla přítomnost jihoafrického hráče Romea Nkouane, který je v Pragovce na hostování ze Sparty. Cílem pro utkání bylo vítězství a tím zlepšení vyhlídek na umístění v nejlepší čtyřce Extraligy, která se neúčastní sestupových bojů.


Bohužel, cílům a plánům navzdory se Vyškovu podařilo utkání kontrolovat od začátku do konce. Moravský tým obzvlášť těžil ze své fyzické síly v kontaktu. Pragovku převyšoval ve skládání, běhu s míčem a dominoval i v mlýnech. Potíže pragovácké obraně působil, jako již tradičně, na tříčtvrtce hrající Jiří Pantůček, který v utkání položil řadu pětek.


Opticky lépe z pohledu Pragy vypadal druhý poločas. Praga se více dostávala na území Vyškova, položila druhou pětku. Jednoznačný vývoj zápasu tím ale nebyl ohrožen. Praga tak do nové sezóny vstupila hrozivou porážkou 12:59 a v příštím utkání ji čeká veledůležitý zápas v brněnské kleci. Utkání proti Dragonu Brno je plánováno na sobotu 4. března.


Sestava RC Praga Praha

Základní XV: Matras (c) - Novotný - Klein, Lištvan - Pešek, Boháček - Náse - Lach, Petříček - Nkoane, Bartůněk - Chupík, Štochl - Čížek - Douša.

Lavička: Zelenka, Boháč, Baňka, Hrníčko, Skotnický, Brůžek a Kotěšovský.

Realizační tým: Manyosha, Šuster, Kinter, Šťastný, Pokorný (trenéři) a Hoffmanová (fyzio).


Záznam z celého utkání je na Youtube: první poločas a druhý poločas.

bottom of page